Voor in een lidstaat van de EU gedane inkopen van producten of diensten moet u in Nederland zelf de btw berekenen en als intracommunautaire verwerving afdragen. Hebt u in 2014 goederen of diensten in de EU afgenomen? Dan kunt u de hiervoor betaalde btw op deze website van de Belastingdienst terugvragen. Het aanvragen van de hiervoor benodigde inlogcode duurt 4 weken, dus het is nu zaak om deze zo snel mogelijk te regelen!

U kunt ook de btw terugvragen over in het buitenland gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor een hotelovernachting of benzine tijdens een zakenreis.

Er gelden wel drempelbedragen. Het bedrag dat u na afloop van een jaar terugvraagt moet hoger zijn dan € 50 per kalenderjaar. Vraagt u tijdens het kalenderjaar btw terug voor een periode van minimaal drie maanden dan moet het btw-bedrag minimaal € 400 zijn. Over bedragen lager dan deze drempel beslist het EU-land, waaruit u de btw terugverlangt, of deze aanvraag in behandeling wordt genomen.
Als u de goederen of diensten gebruikt voor belaste omzet, dus als u ze aan uw eigen klanten doorverkoopt, kunt u de btw gelijk als voorbelasting aftrekken. U betaalt dan per saldo niets.